Об авторе
События
Книги  

СТИХИ
ПРОЗА
ПЕРЕВОДЫ
ЭССЕ:
– Poetica
– Moralia
– Ars
– Ecclesia
ИНТЕРВЬЮ
СЛОВАРЬ
ДЛЯ ДЕТЕЙ
АУДИОКУРСЫ

Фото, аудио, видео
Книги / Lëkurës rrjedh shikimi. Poezi. Transl. Agron Tufa
Blej librin
Në poezinë e Olga Sedakovës ndjehet ndikimi i filozofisë dhe muzikës bashkëkohore. Shqisa e hollë muzikore e saj dallohet në parimet e rrepta të rimave origjinale e të parregullta, kurse ritmi rezonon me semantikën e përgjithshme të idesë së poezisë. Poezitë e saj i përndrit së brendshmi drita e zjarrit të përjetshëm, e dridhshme e alarmike kumbon muzika e fjalës (“dhe fjala fjalës i gjegjet”), ritmet elegante i përcjell asketizmi metaforik, në to ka shumë gjëra të pathëna gjer në fund, aludime që të çojnë në zanafillë të botërave mitke, filozofike e teologjike. Në vargjet e saj janë të ndjeshme vetëtabutë estetike dhe etike, çka është për t’u përshëndetur në këtë shekull më fjalor të diskriminuar, që ushtro ironinë dhe modën në Zotin. Ajo është, si rrallë kush në poezinë ruse, një poete vizionare, e vazhdueshme e denjë e poezisë së madhe të Hlebnikovit, Mandelshtamit, Pasternakut, Ahmatovës, Brodskit etj.
<  След.В списокПред.  >
Copyright © Sedakova Все права защищены >НАВЕРХ >Поддержать сайт и издания >Дизайн Team Partner >